Pulled pork uit de instant pot / CPE
Recepten

Pulled pork uit de instant pot / CPE

Pulled pork, een van de lekkerste Engelse gerechten vind ik! Het maken is altijd even wat werk, maar het is het zo waard! Zelf vind ik het lekker om een broodje pulled pork te eten, maar uiteraard kan je het ook gewoon los eten, bij je patat, etc.
Deze pulled pork wordt bereidt in je instant pot / CPE en is dus, in verhouding, erg snel klaar.
Uiteraard heb ik het recept van de coleslaw er direct in verwerkt, pulled pork en coleslaw horen natuurlijk bij elkaar.

Pulled pork uit de instant pot / CPE

Pulled pork uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke pulled pork die door je instant pot / CPE erg snel klaar is!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Engels
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

Pulled pork

  • 1 kilo procureur
  • 2 uien in blokjes van een cm gesneden
  • 5 tenen knoflook uitgeperst
  • 75 milliliter witte wijnazijn
  • 200 milliliter water
  • 250 milliliter smokey bbq sauce wij gebruiken the real black jack van remia
  • 1 eetlepel dion mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 3 theelepels tijm
  • 2 theelepels cayennepeper
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Coleslaw

  • 150 gram winterpeen geraspt
  • 300 gram witte kool fijn gesneden
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise

Saus

  • 200 milliliter braadvocht uit de instant pot / CPE
  • 5 eetlepels basterdsuiker
  • 3 theelepels dion mosterd

Instructies
 

Pulled pork

  • Leg de uien en knoflook op de bodem, en leg de andere ingrediënten, afgezien van de procureur, peper en zout daarop.
  • Roer dit goed door.
  • Leg de procureur erin. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Zet op stew, meat voor 1 uur.
  • Tijdens het wachten kan je alvast beginnen met de coleslaw.

Coleslaw

  • Doe de ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar heen. Breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
  • Proef of het smeuïg genoeg is, voeg zo nodig nog een eetlepel yoghurt toe.
  • Laat op kamertemperatuur komen.

De saus

  • Als de procureur klaar is, haal je de procureur uit de instant pot / CPE. Probeer het vlees in zich geheel eruit te halen. Leg dit even apart.
  • Zeef het kookvocht, en bewaar het 200 milliliter van in een steelpan.
  • Leg de procureur weer in de instant pot / CPE zodat deze warm blijft. Het overige kookvocht kan je weggooien.
  • Voeg vervolgens de basterdsuiker en de dion mosterd toe in de steelpan, en roer dit op middelmatig vuur goed door.
  • Trek het vlees ondertussen met 2 vorken uit elkaar.
  • Zodra de saus stroperig begint te worden, is de saus klaar. Pas op dat dit niet aanbrandt!
  • Schenk de saus over het vlees en roer dit goed door.
  • Serveer de pulled pork samen met de coleslaw. Eetsmakelijk!
Trefwoord coleslaw, cpe, instant pot, Pulled pork, pulled pork recept

1 reactie

  1. 4 sterren
    Super lekker gerecht alleen ontbreekt op mijn Instapot de stew/meat knop 🙁 Via een Amerikaanse site er achter gekomen dat 45min/1 uur op high presure hieraan gelijk staat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept