Sorry, mij laatste recept is al een hele tijd geleden! Maar ik heb een goede smoes, wij hebben hier thuis een nestje puppy’s, dus zoals je kunt begrijpen gaat daar momenteel al mijn tijd in zitten. 😉
Maar ondertussen heb ik uiteraard niet stil gezeten. Zo aten wij deze heerlijke boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE. Een erg lekker en verrassend gerecht, en uiteraard niet bepaald ingrediënten die je bij elkaar zou verwachten. Smeuïg, maar tegelijkertijd ook bomvol smaak.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE
Heerlijke boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE.
Ingrediënten
- 450 gram boerenkool diepvries
- 225 gram chorizo
- 1 ui fijn gesnipperd
- 400 gram risottorijst
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 klontje boter
Instructies
- Snijd de chorizo in plakjes, en snijd deze plakjes weer in 4-en. Bak de chorizo daarna 2 minuten aan op brown. Haal de chorizo uit de pan en leg apart.
- Bak de ui (in het vet van de chorizo) even aan op stand brown. Pers na 2 minuten de knoflook er boven uit en laat ook even aanbakken.
- Zodra de ui en en knoflook goed zijn aangebakken, doe je de overige ingrediënten (behalve de chorizo) in de pan erbij. (De boerenkool mag dus gewoon bevroren erin!)In plaats van 1,5 liter kippenbouillon kan je dus ook 1,5 liter water in de pan doen en de bouillonblokjes erbij gooien.
- Zet voor 9 minuten op risotto.
- Als de risotto klaar is, roer je de chorizo en het klontje boter erdoor heen zodat de risotto nog smeuïger wordt. Eet smakelijk!
Heel bijzondere combinatie, ik had niet verwacht dat het zo lekker zou zijn! Dit gaan wij vaker eten!!!
Dit hoeft niet persé met diepvries boerenkool?
Kan ik ook combineren met verse (300gr) en diepvries?
Dat moet uiteraard ook lukken!
Super lekkere smeuige risotto! Ik miste alleen wat smaak, volgende keer wat kruiden erbij
Blijft het met zoveel water niet te nat?
Nee, de risotto wordt juist heerlijk smeuïg, maar het wordt geen soep. 😉
Heerlijk. De volgende dag eigenlijk nog lekkerder.