Het is weer tijd voor boerenkool! Deze kan weer geoogst worden en ook in de supermarkt kan je weer boerenkool kopen. Omdat stamppot boerenkool zo standaard is, heb ik dit keer boerenkool gecombineerd met pasta, het resultaat is verrassend lekker! Voordeel voor degene die weinig met boerenkool hebben, of het niet lusten, volgens mijn zoon (met een hekel aan boerenkool) smaakt deze boerenkool pasta uit de instant pot / CPE totaal niet naar boerenkool! Hij vond het zelfs lekker!
In dit recept maak ik optimaal gebruik van een multicooker met hoge druk functie, heb je deze niet, dan kan je de boerenkool pasta natuurlijk ook in een normale pan klaar maken, alleen zal de bereidingstijd dan wat langer worden.
Zelf heb ik dit keer spaghetti als pasta soort genomen, maar je kan natuurlijk ook een andere pasta soort nemen.
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze boerenkool pasta uit de instant pot / CPE vinden!
Liever iets anders met boerenkool? Bekijk dan onze Boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE of Boerenkool curry uit de instant pot / CPE.
Boerenkool pasta uit de instant pot / CPE
Equipment
- 1 multicooker met hoge druk functie
- 1 blender
Ingrediënten
- 400 gram boerenkool
- 400 milliliter water
- 350 gram pasta naar keuze
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 60 gram Parmezaanse kaas geraspt
- 1 rode peper fijn gesneden, zaden en zaadlijsten verwijderd.
- 2 eetlepels citroensap
Instructies
- In het geval van verse boerenkool, trek de bladeren van de stengels, scheur deze in kleinere stukjes en gooi de stengels weg. Was de bladeren goed.Doe de boerenkool samen met 300 milliliter water in de multicooker en zet deze op high pressure voor 3 minuten, quick release. Het kan zijn dat je de boerenkool goed naar beneden moet duwen eer je het deksel dicht kan doen, dat is in dit geval niet erg. Zodra de boerenkool warm wordt, slinkt deze namelijk gigantisch.
- Haal de boerenkool uit je multicooker, maar laat het water er in zitten. Doe nu de pasta in de multicooker, als het goed is komt de pasta net aan onder water te staan. Is dit niet het geval doe er dan nog iets extra water bij. Zet voor 5 minuten op high pressure, quick release.Doe ondertussen de boerenkool in de blender, en maal deze fijn. Als dit niet in 1 keer past, voeg de boerenkool dan in gedeeltes toe. Voeg ook de rode peper, Parmezaanse kaas, het citroensap en 100 milliliter water toe, en mix dit tot een gladde saus. Als de saus nog iets te dik blijft, voeg dan nog wat extra water toe.
- Haal de pasta uit de multicooker en giet deze zo nodig af.Doe de olijfolie in de multicooker en bak de knoflook tot deze lichtbruin ziet op stand 'brown' of 'saute', afhankelijk van welke multicooker je hebt. Voeg daarna de knoflook met de olie toe aan de saus in de blender. Mix dit er goed doorheen totdat het weer een gladde saus is.
- Roer de boerenkool saus nu door de pasta en eet smakelijk!