kofta uit de instant pot CPE
Recepten

Kofta uit de instant pot / CPE

De meeste mensen kennen de griekse kofta van knorr wel, echter is kofta helemaal geen Grieks gerecht. Maar het is wel erg lekker.

Zelf maken is helemaal lekker en totaal niet moeilijk! Sterker nog, deze kofta uit de instant pot / CPE is erg snel klaar en vol van smaak! Omdat de kofta een wat zoetige smaak heeft, is deze ook erg geschikt voor kinderen.

Hoe langer van te voren het gehakt gemarineerd wordt, hoe intenser de smaak. Wij eten de kofta bijvoorbeeld vaak met rijst. Nadat je deze kofta hebt gemaakt, wil je nooit meer kofta uit en pakje eten.

In het onderstaande recept wordt gebruik gemaakt van een multicooker die kan koken onder hoge druk, maar uiteraard kan je dit recept ook gewoon in een pan maken. Bak de gehaktballetjes dan eerst goed aan tot ze gaat zijn, verwijder deze uit de pan, maak de saus erin (in dit geval geen water toevoegen!), en als deze klaar is laat je de gehaktballetjes nog even opwarmen in de saus.

kofta uit de instant pot CPE

Kofta uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke kofta, zonder zakjes en pakjes, uit de instant pot / CPE. Dus en gezond en snel klaar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks, Mediterraan, zuid europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 courgette klein gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 4 eetlepels gemalen komijn
  • 4 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 4 theelepels gemalen laurier
  • 4 eetlepels oregano
  • 4 theelepels kaneel
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • 150 milliliter water

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de helft van de kruiden (de knoflookpoeder hoort hier ook bij) en laat dit zo lang mogelijk intrekken (het liefst de hele nacht). Uiteraard even in de koelkast bewaren.
  • Maak er vervolgens gehaktballetjes van met zo’n 2 á 3 cm doorsnee.
  • Doe de overige ingrediënten in de binnenpan, en meng dit goed.
  • Voeg hierna de gehaktballetjes toe en roer deze voorzichtig door de saus heen. Zorg dat de gehaktballetjes volledig met de saus bedekt zijn.
  • Zet vervolgens 20 minuten op stew (meat).
Trefwoord cpe, gehaktballen, instant pot, Kofta, tomatensaus

4 reacties

    1. Hoi,

      Alle verhoudingen kloppen, het klinkt raar, maar in dit recept is de komijn totaal niet overheersend.
      De kofta heeft een wat zoetige, kruidige smaak, waarbij je echt je best moet doen om de komijn te herkennen.
      Alvast eet smakelijk!

      Groetjes Cin

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept