Sorry maar de Nederlandse vertaling was het net niet, daarom heb ik dit recept gewoon de oorspronkelijke naam gegeven: chicken garlic curry. Dit is een van mijn zoon zijn lievelingscurry’s. Zorg wel dat je de dag erna geen belangrijke fysieke afspraken hebt. 😉
Deze chicken garlic curry uit de instant pot / CPE is erg vol van smaak, makkelijk te maken en snel klaar. Erg lekker met bijvoorbeeld naan of rijst.

Chicken garlic curry uit de instant pot / CPE
Een zeer smaakvolle heerlijke Indiase curry.
Ingrediënten
Boemboe
- 2 uien fijngesneden
- 20 teentjes knoflook
- 1 theelepel kurkuma
Overige ingrediënten
- 2 kipfilets
- 3 theelepels kaneel
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 1 tomaat in kleine stukjes gesneden
- 150 milliliter water
Instructies
- Mix de ingrediënten van de boemboe door elkaar heen. Bak dit vervolgens een paar minuten aan op saute. Als je lekkere knoflook walmen ruikt gaat het goed. 😉
- Voeg hierna de overige ingrediënten toe en roer dit goed door elkaar heen.
- Zet voor 10 minuten op stew (meat).
- Eet smakelijk!