Waarschijnlijk is Tikka masala een van de bekendste Indiase gerechten. Hier thuis zijn wij dol op curry’s, dus ook op Tikka masala. Echter toen ik was vergeten dat mijn zoon naar voetbaltraining moest, heb ik deze Snelle Tikka masala bedacht. Ideaal, snel klaar en vol van smaak!
Let alleen wel op, dit recept is redelijk pittig. Mijn zoon die zelfs vindaloo eet, vroeg tussendoor om wat extra water.
Deze keer had ik sperziebonen en erwten toegevoegd, maar broccoli en of bloemkool zijn ook erg lekker dit gerecht.
Een stuk (homemade) naan erbij, en je hebt een volwaardige, heerlijke maaltijd!
Snelle Tikka masala
Heb je haast? Probeer dan dit super snelle Tikka masala recept!
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 60 gram erwten diepvries
- 100 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olie
Voor de saus
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kokosmelk 400 gram
- 1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
Instructies
- Schenk de olie in de binnenpan en laat deze warm worden. Voeg daarna de ui toe en bak deze aan op brown.
- Meng ondertussen de kip met de kruiden en Griekse yoghurt en laat dit even staan.
- Zodra de ui glazig wordt, pers je de teentjes knoflook er boven uit.
- Zet op warmhouden en voeg het kip mengsel toe.
- Voeg hierna de ingrediënten voor de saus toe en roer dit goed door.
- Zet op stew/ soup op stand meat voor 10 minuten.
- Eetsmakelijk!