Dit heerlijk frisse, verassende zalm limoen taartje doet het altijd goed! Heerlijk fris in de zomer, maar ook weer eens wat anders dan de standaard voorgerechten met kerst.
Daarnaast ook erg geschikt voor kinderen door de romige, frisse smaak.
Zelf heb ik gebruik gemaakt van garneerringen, maar dat is natuurlijk absoluut geen vereiste.
Wel zou ik in de eerste plaats het gebruik van verse kruiden aanraden. Het is bijvoorbeeld veel goedkoper om een kruiden plantje te kopen. Zo heb je altijd verse kruiden bij de hand en hoef je niet elke keer een los bosje, vaak dure kruiden in de supermarkt te kopen.
De overgebleven sap en de schil van de limoen kan je later natuurlijk nog voor andere gerechten gebruiken.

Zalm limoen taartje
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm kleine, fijne snippers
- 10 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel bieslook fijn gesneden
- 1/2 eetlepel bladpeterselie fijn gesneden
- 25 milliliter limoensap
- 2 theelepels geraspte limoenschil
- 1 theelepel geraspte mierikswortel flinke theelepel!
- 6 eetlepels crème fraîche
- peper naar smaak
Instructies
- Meng de zalm snippers met de bieslook en bladpeterselie. Voeg vervolgens 1 theelepel limoenschil, 15 ml limoensap en de olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar.
- Voeg nu 2 eetlepels crème fraîche toe en meng dit weer goed door elkaar heen.
- Verdeel het nu op de borden, voor een extra leuke opmaak kan je hiervoor eventueel garneerringen gebruiken. Laat het dan nog even opstijven in de koelkast, uiteraard even bedekken met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
- Maak nu van de overgebleven ingrediënten een lekkere frisse dip, door alles goed door elkaar heen te roeren. Leg de dip naast het zalm limoen taartje op de borden.