In mijn favoriete Indiase restaurant (niet in Nederland) eet ik regelmatig mango chicken curry. Aangezien ik niet altijd wil wachten totdat ik weer in het buitenland zit, heb ik besloten om dit gerecht zelf te maken.
Deze mango kip curry kan je lekker snel klaar maken met je instant pot / CPE en komt daarbij heel dicht in de buurt van de curry van dat Indiase restaurant!
De mango kip curry is pittig maar tegelijkertijd ook weer zoet. De ideale combinatie! Zelf eten wij deze curry altijd met naan, maar met rijst is hij vast ook erg lekker.

Mango kip curry uit de instant pot / CPE
Heerlijk frisse Indiase curry met kip en mango. Erg lekker met naan of gewoon rijst. Snel klaar uit je instant pot of CPE!
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 1 theelepel gemalen gember
- 1,5 theelepel gemalen komijn
- 3 theelepels garam masala
- 2 theelepels cayennepoeder
- 3 theelepels kurkuma
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels volle griekse yoghurt echt hele flinke eetlepels!
- 3 teentjes knoflook geperst
- 400 milliliter kokosmelk geen light versie!
- 250 gram mango diepvries, uiteraard eerst laten ontdooien.
Instructies
- Marineer de kipfilet met de gember, komijn, cayenne, 2 theelepels garam masala, 2 theelepels kurkuma, geperste knoflook en de Griekse yoghurt. Hoe langer je de kipfilet in de marinade laat staan, hoe meer de smaak erin trekt, maar als je haast hebt zijn 5 minuten ook voldoende.
- Doe de gemarineerde kipfilet in de pan en voeg de kokosmelk samen met de rest van de kruiden toe. Goed door roeren.
- Zet 12 minuten op stew (meat).
- Pureer ondertussen de mango zodat er geen stukjes meer overblijven.
- Zodra de 12 minuten voorbij zijn, voeg je de mango puree toe, goed doorroeren en direct opdienen.
Super lekker! Dit ga ik zeker vaker maken 🙃