Daging smoor is een heerlijk, niet pittig, Indisch gerecht. Daarom erg geschikt voor kinderen om kennis te maken met de Indische keuken! Wij vinden het lekker om daging smoor met nasi te eten, maar dit hoeft natuurlijk niet per see.
Het voordeel van deze daging smoor is dat je hem in de instant pot of CPE maakt, daarom is hij lekker snel klaar. Ideaal voor als je door de drukte thuis weer eens vergeten bent om alles op tijd klaar te zetten.
Je kan deze daging smoor ook gewoon op het gasfornuis maken, bak dan eerst de uien en knoflook aan, bak het vlees rondom bruin, doe de rest van de ingrediënten erbij en laat het zo’n 4 uur stoven. Wel regelmatig goed roeren.
Daging smoor uit de instant pot / CPE
Indisch recept waarbij rundvlees wordt gestoofd in ketjap, lekker snel klaar in je instant pot of CPE!
Ingrediënten
- 500 gram runderlappen, sukadelappen kunnen ook in dubbelsteentjes gesneden
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook heel fijn gesneden
- 5 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels ketchup
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel!
- 1/2 theelepel gemalen kruidnagels
- scheutje azijn
- 200 milliliter water
Instructies
- Bak de uien en knoflook even aan op brown / saute.
- Als de uien glazig zijn bak je het rundvlees rondom even bruin aan.
- Druk nu op cancel en voeg de rest van de ingrediënten toe, goed mengen.
- Zet voor 30 minuten op stew (meat). Eetsmakelijk!