Patatas bravas, wie kent ze niet? Ze zijn ook wel bekend als Spaanse patatjes. Lekker bij het hoofdgerecht, als lunch en natuurlijk als tapas! De patatas bravas hebben van zichzelf al veel smaak, maar je kunt ze ook prima eten met aioli, bravas saus, jalapeno, ei, ham, tomaten etc.
Overigens eet mijn dochter ze het liefste met hollandse mayonaise, dus ook dat is een optie. 😉
Kortom patatas bravas zijn een veelzijdig gerecht. Uiteraard met je de patatas bravas met je handen eten, wat het extra fijn maakt voor kinderen.
Wij aten de patatas bravas nu met Estofado.
Patatas bravas
Heerlijke patatas bravas, erg lekker met aioli of bravas saus. Lekker bij het hoofdgerecht, als lunch en natuurlijk als tapas.
Ingrediënten
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 2 theelepels rozemarijn
- 2,5 theelepels gerookte paprikapoeder la chinata
- 1 theelepel chilipoeder
- 4 eetlepels olijfolie
Instructies
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in parten. (schillen is dus niet nodig, mag wel als je dat prettiger vindt).
- Meng de overige ingrediënten goed in een kommetje, zodat er een rode substantie ontstaat.
- Meng deze rode substantie vervolgens goed met de aardappel partjes zodat ze allemaal aan alle kanten rood zien.
- Bak de patatas bravas voor zo'n 25 minuten op 200 graden in de oven of de airfryer. In het geval van de airfryer tussendoor even een keertje goed schudden.
Notities
Lekker bij onze Estofado uit de instant pot / CPE.