Erg leuk zo’n druiven plant in de tuin, echter zijn alle druiven tegelijkertijd rijp en kunnen wij ze niet allemaal in 1 keer opeten. Dus dan maar andere oplossingen verzinnen. Aangezien de wijn vorig jaar mislukt was, dan nu maar de druiven op een andere manier verwerken. Dus waarom niet verwerken in het diner? In genoeg landen eet men fruit bij het diner, echter in Nederland doen wij dat niet echt vaak. En dat terwijl het erg lekker en natuurlijk gezond is.
De kinderen aten deze avond niet thuis, vandaar dat het gerecht voor 2 personen is, maar je kan natuurlijk makkelijk zelf de hoeveelheid verdubbelen. Wees niet ongerust wat betreft de wijn, de alcohol verdampt door de warmte, dus je kinderen kunnen prima mee-eten!
Deze kip met druiven uit de oven heeft door de rozemarijn een wat herfstachtige smaak, dus ideaal met dit weer!
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze kip met druiven uit de oven vinden en of jullie nog andere tips hebben om met een overschot aan druiven te doen. 😉
Kip met druiven uit de oven.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 sjalot fijn gesneden
- 2 rode uien in halve ringen gesneden
- 250 gram pitloze druiven voor de kleur zijn rode druiven mooier maar witte druiven kunnen ook
- 3 theelepels gedroogde rozemarijn
- 100 milliliter witte wijn
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de sjalot samen met de rode uien even aan.
- Voeg hierna de rozemarijn, wijn en citroensap toe en roer goed door, breng dit aan de kook.
- Leg de kipfilets in een ovenschaal en verdeel de druiven over de kip.
- Giet hierna het rode uienmengsel over de kip en de druiven heen.
- Zet voor 25 minuten in de oven.
- Haal de ovenschaal uit de oven, en eetsmakelijk!
Kun je dit recept ook in de Crockpot maken denk je? En wat voor groenten eet je hierbij? Met rijst of aardappelen?
De crockpot zou ik niet aanraden, een ninja met airfyer functie kan wel. Wij eten hier rijst bij, maar wij zijn niet van die grote aardappel eters.