Jaren geleden ging ik eens lunchen in een pub, midden in het bos in Engeland. De pub was zo’n typisch oud, schattig Engels gebouw, met uiteraard een brandende open haard. Omdat het officieel al lang lunch tijd was geweest, was de keuken al dicht en de kok naar huis. Het enige wat men aan kon bieden was een panini van het huis. Ik had geen idee wat ik zou krijgen, maar verrassingen zijn het leukst. Zo ook deze! In eerste instantie keek ik wel even raar op, een panini met bacon, brie en Cranberry compote? Totdat ik de eerste hap nam, toen was ik direct verkocht. Ondertussen zijn deze panini’s bij elke grote voedsel keten in Engeland te koop, en vooral in de winter wordt er flink mee geadverteerd.
Maar zelf maken is helemaal niet moeilijk, dus ook in Nederland kan je genieten van deze heerlijke lunch.
Brie, bacon, cranberry panini
Ingrediënten
- 1 panini
- pakje bacon
- 1 hele brie
- 1 cranberry compote zie link voor ons recept
Instructies
- Bak de bacon in een pannetje totdat deze wat knapperig is.
- Beleg de onderste helft van de panini met de bacon, daar overheen de brie (lekker royaal) en daarover heen smeer je de cranberry compote uit.
- Druk de bovenste helft van de panini erop en leg op de contactgrill. Duw de contactgrill stevig dicht en bak de panini 4 minuten (tenzij anders op de verpakking staat aangegeven).
- Voorzichtig op een bord leggen en even wachten met eten, want vooral de cranberry compote kan erg heet worden!