Niet weer he?! Was de eerste reactie van de kinderen toen ik weer thuis kwam met boerenkool. Erg leuk (en goed natuurlijk!) die seizoensgroenten, maar ondertussen komt de boerenkool wel hun neus uit. 😉 Tijd dus om iets nieuws te bedenken met boerenkool, wat ze nog lekker zullen vinden ook. Gelukkig zijn ze dol op quiche, dus dat was stap 1. Echter wilde ik dat de boerenkool smaak niet zou overheersen, dus daarom besloot ik een sterkere smaak toe te voegen aan de quiche; pittige kip. Uiteraard niet te pittig in verband met de kinderen, maar deze 2 theelepels sambal kunnen ze gelukkig prima aan. En zo werd de boerenkool quiche met pittige kip dus geboren. Het was een probeersel, maar het resultaat is echt onverwacht lekker! Absoluut voor herhaling vatbaar.
Ik ben dan ook heel benieuwd wat jullie van deze boerenkool quiche met pittige kip zullen vinden.
Heb je liever iets anders met boerenkool? Check dan onze Boerenkool pasta uit de instant pot / CPE, Boerenkool curry uit de instant pot / CPE of Boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE eens! Liever een andere quiche of hartige taart? Probeer dan de Pompoen quiche, Hartige knakworst taart, Hartige worteltaart, Zalm spinazie taart of Loempiataart eens!

Boerenkool quiche met pittige kip
Ingrediënten
- 300 gram boerenkool
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram kipfilet in stukjes gesneden
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 theelepels sambal oelek liever pittiger? Voeg dan wat extra sambal toe.
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 4 eieren
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden.
- In het geval van verse boerenkool, haal de bladeren van de stengels en snijd deze fijn, of laat de keukenmachine dat doen.Als je een multicooker hebt met hoge druk functie, dan doe je 300 ml water in de pan, de boerenkool in een stoommandje en zet je hem voor 3 minuten op high pressure, quick release.Heb je niet zo´n apparaat? Dan kan je de boerenkool ook even 10 minuten koken.
- Snijd de knoflook fijn en bak deze goed aan. Doe vervolgens de stukjes kipfilet erbij met 2 theelepels sambal. Meng dit goed door elkaar heen en bak de kipfilet gaar.
- Vet de bakvorm goed in en bekleed de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel hier op. Verspreid de kipfilet daar overheen. Laat de boerenkool goed uitlekken en leg deze op de kipfilet. Leg de halve ringen rode ui hier vervolgens weer op.
- Meng ondertussen de eieren met de Griekse yoghurt, paprikapoeder, knoflookpoeder en 30 gram geraspte kaas goed door elkaar heen. Giet dit vervolgens over de quiche heen.Verdeel hierna de rest van de geraspte kaas over de quiche heen.
- Zet de quiche 30 minuten in de oven.Eet smakelijk!