Knakworst taart, erg gezond klinkt het niet, maar wel aantrekkelijk voor kinderen. In deze hartige knakworst taart kan je gelukkig wel een aantal groenten verstoppen. In dit recept maak ik gebruik van broccoli, courgette en tomaten, maar uiteraard kan je hier ook andere soorten groenten in verstoppen.
Het feit dat er knakworstjes in bladerdeeg (hier thuis pigs in a blanket genoemd) op de taart liggen, maakte het voor de kinderen al een groot feest!
Let trouwens wel op dat je gebruik maakt van echte knakworsten en niet van de zogenaamde cocktailworstjes, dat bespaard je een hoop werk. 😉
Ik ben heel benieuw hoe jullie en jullie kinderen deze hartige knakworst taart vinden!
Hartige knakworst taart
Hartige knakworst taart, uiteraard met wat verstopte groenten erin. 😉
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 450 gram broccoli in kleine roosjes
- 1/2 courgette in dunne plakjes
- 2 tomaten in dunne plakjes
- 200 milliliter slagroom
- 3 eieren
- 1 handje paneermiddel
- 1 eetlepel provinciaalse kruiden
- 150 gram geraspte kaas
- 2 blikken knakworst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg. En kook ondertussen de broccoli in zo'n 5 minuten beetgaar. Snijd ondertussen de knakworsten in de lengte doormidden. Bewaar een aantal knakworsten voor de eventuele garnering, snijd deze niet door midden.
- Vet de springvorm in en bedek de boden en randen met het bladerdeeg. Zorg dat je 2 plakjes bladerdeeg apart legt en deze bewaart.
- Prik wat gaatjes in het bladerdeeg op de bodem en strooi vervolgens het paneermiddel over de bodem.
- Leg de broccoli roosjes op de bodem.
- Leg hier een laagje knakworsten (ongeveer de helft van de gesneden knakworsten) bovenop.
- Leg de plakjes courgette op de knakworsten.
- Leg hier vervolgens de plakjes tomaat bovenop.
- Hier overheen leg je de de overige knakworsten.
- Klop de eieren los in een kom. Roer hier de slagroom en provinciaalse kruiden doorheen.
- Roer hier voorzichtig het grootste gedeelte van de geraspte kaas door heen. Bewaar iets van de kaas om straks over de taart heen te strooien.
- Giet het eiermengsel over de taart, verdeel dit goed.
- Rol de knakworsten die nog over zijn in het bladerdeeg dat nog over is. Je kan het bladerdeeg hier prima voor op maat snijden. Leg deze knakworsten in bladerdeeg vervolgens op de taart.
- Strooi als laatste de overige geraspte kaas hier overheen en zet voor 30 minuten in de oven.
- Zodra de taart goudbruin van kleur is, is deze klaar.
- Eetsmakelijk!