Het is weer lente, dus tijd voor mooi weer en lekker ijs! Gisteren heb ik een zelfvriezende ijsmachine gekocht, dus deze moest natuurlijk gelijk worden uitgeprobeerd. Toevallig had ik nog aardig wat aardbeien in het huis, en Griekse yoghurt. De ideale basis voor ijs! Net iets gezonder dan ijs op basis van (slag)room Maar ook in dit aardbeien yoghurtijs gaat nog behoorlijk wat suiker, dus ook dit is niet direct gezond te noemen. Maar wel heel lekker! Omdat er zoveel aardbeien ingaan, smaakt dit ijs ook echt heerlijke naar echte aardbeien in plaats van naar een chemisch goedje wat op aardbeien zou moeten lijken.
In dit recept ga ik uit van een zelfvriezende ijsmachine, echter is elk apparaat anders, dus als het ijs bij jou nog te zacht is, zet hem dan gerust wat langer aan.
Ook kan je dit aardbeien yoghurtijs maken met een ijsmachine waarbij je eerst een koelelement in de vriezer moet leggen, wel moet je dan zelf even spelen met de tijd.
Zonder ijsmachine is dit recept natuurlijk ook te maken! Schep het geheel dan in een grote bak en zet het in de vriezer, roer het geheel na een half uur goed door. Doe dit zo’n 4 keer en laat het aardbeien yoghurtijs dan minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Aardbeien yoghurtijs
Ingrediënten
- 500 gram aardbeien
- 300 gram Griekse yoghurt
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels citroensap
- 5 aardbeien
Instructies
- Doe alle ingrediënten (behalve de 5 losse aardbeien) in een kom en pureer dit met de staafmixer tot een glad geheel.
- Schep over in de ijsmachine en zet deze op 30 minuten.
- Snijd ondertussen de overige 5 aardbeien in kleine stukjes.
- Voeg deze na 25 minuten toe aan het aardbeien ijs.
- Zodra je ijsmachine klaar is, gelijk serveren.
- Eetsmakelijk! Mocht je wat over hebben, dan kan je dit uiteraard invriezen en hier op een later moment nogmaals van genieten.