Arroz a la cubana uit de instant pot / CPE
Recepten

Arroz a la cubana uit de instant pot / CPE

Arroz a la cubana uit de instant pot / CPE, oftewel rijst op Cubaanse wijze. Echter wordt dit recept in Spanje vaak gegeten, dus daar heb ik het ook leren kennen. Het staat daar ook wel bekend als armeluis voedsel. Grappig genoeg blijkt men het in de Nederlandse Antillen ook vaak te eten. Kortom een erg internationaal gerecht dat in Nederland weer wat minder bekend is. En dat is best jammer aangezien het super makkelijk te maken is en inderdaad erg goedkoop is (dus toch armeluis voedsel?). Vaak eet men de arroz a la cubana uit de instant pot / CPE met een soort braadworst of gebakken banaan ernaast. Wel belangrijk is om het spiegelei echt op de rijst te leggen, hierdoor sijpelt het eigeel in de rijst, wat een heerlijke smaakcombinatie oplevert.
Een ideaal gerecht dus na een drukke werkdag, letterlijk een kwestie van even de pot aanzetten, tafel dekken, nog even op de bank hangen en lekker eten.
Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden, en of je het gerecht überhaupt al kende.

Arroz a la cubana uit de instant pot / CPE

Arroz a la cubana uit de instant pot / CPE

Cin
Simpel maar lekker rijst gerecht uit de instant pot / CPE.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Caribisch, Spaans
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram witte rijst
  • 240 milliliter water
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
  • 500 milliliter gezeefde tomaten
  • 4 spiegeleieren

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten (behalve de eieren) in de pot en roer goed door elkaar heen.
  • Zet op stand 'rijst' voor 9 minuten.
  • Bak ondertussen de eieren (of doe dit later ook in de pot op stand brown/ saute).
  • Open de pot en roer nogmaals goed door.
  • Leg op elk bord arroz a la cubana, en leg daar boven op het spiegelei.
  • Eet smakelijk! (Je eet de rijst dus gecombineerd met het ei).
Trefwoord rijst, simpel, Spaans, tomaten

3 reacties

  1. 4 sterren
    Bij mij mislukte het nu al een paar keer. De Instantpot komt niet op druk lijkt wel. Dikke aangebrande laag onderin de pot is het resultaat en de rijst is papperig. Ik volg het recept nauwkeurig. Wat kan het zijn?
    Ik heb het ook een paar keer in de pan gemaakt. Lekker! Maar ik moet er dan wel veel meer vocht aan toevoegen tijdens het koken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept