Erwtensoep, ook wel snert genoemd, een van de meest bekende Hollandse gerechten in de winter. Deze erwtensoep uit de instant pot / CPE is heerlijk na het schaatsen, sleeën, op te warmen na een winterse wandeling, of gewoon omdat je er trek in hebt.
Voordeel van deze erwtensoep uit de instant pot / CPE is ook nog eens dat het relatief snel klaar is, dus dat betekent sneller genieten!
Erwtensoep uit de instant pot / CPE
Heerlijke erwtensoep (snert), snel klaar uit je instant pot / CPE. Het winterse gerecht!
Ingrediënten
- 500 gram spliterwten
- 300 gram ontbijtspek
- 2 krabbetjes of varkenspoten voor de die hards
- 1 prei fijn gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 kruimige aardappels
- 2 winterpenen in kleine stukjes gesneden
- 1/2 knolselderij in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden
- 1 magere rookworst in kleine stukjes gesneden
- 2 liter water
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de rookworst, in de pan.
- Zet op soep (groenten) voor 40 minuten.
- Zodra de timer is afgelopen haal je de krabbetjes eruit en ontdoe je het vlees van de botten en harde stukjes. Doe het vlees dat overblijft weer in de erwtensoep.
- Voeg de rookworst toe en roer goed door.
- Eetsmakelijk!
Dit is wel het lekkerste recept op deze site hou vol jullie hebben nog een lange weg te gaan 👍
Goede stevige erwtensoep, net wat ik nodig had met dit weer!