Leuk, de tweede zak boerenkool gratis, maar om nou 2 dagen achter elkaar boerenkool stamppot te eten vinden wij niets. Daarom uit nood eens geprobeerd hoe boerenkool zou smaken in in curry. Dat resultaat was verrassend lekker! Weer eens wat anders dan anders. Deze boerenkool curry uit de instant pot / CPE is erg makkelijk te maken en lekker snel klaar. Het grappige is dat je een echte curry hebt, maar dan met een Hollands tintje. Omdat ik het belangrijk vind dat de kinderen wel wat vlees binnenkrijgen heb ik er kipfilet in gedaan, maar je kan deze boerenkool curry uit de instant pot / CPE ook gerust zonder kipfilet eten of met kipstuckjes.
Mocht je liever een authentieke curry eten, probeer dan onze mango chicken curry of Chicken garlic curry uit de instant pot / CPE een.

Boerenkool curry uit de instant pot / CPE
Ingrediënten
- 300 gram verse boerenkool fijn gesneden
- 2 kipfilets in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram blik
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 zoete aardappel in blokjes gesneden
- 1 rode ui fijn gesneden
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 eetlepel madraskruiden
- 1 theelepel cayannepoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten in de binnenpan. (Mocht dit niet passen bak dan eerst de boerenkool even aan op saute / brown, dan slinkt deze).
- Roer de ingrediënten goed door elkaar heen.
- Doe de deksel erop en sluit het ventiel, zet voor 10 minuten op stew.
- Zodra het eindsignaal klinkt direct een quick release doen.
- Roer alles nogmaals goed door elkaar heen.
- Eetsmakelijk!
Erg lekker, dit komt vaker op tafel bij ons. Dank je wel 🌷