Heb je toevallig tortilla’s over van onze Quesadilla’s met kip? Dan kan je van deze tortilla’s een heerlijke prosciutto lunch wrap maken. Er zijn vele wraps te verzinnen, maar toevallig had ik nog prosciutto liggen dus ben ik daarmee aan de slag gegaan.
Deze prosciutto lunch wraps zijn weer eens wat anders dan een standaard boterham tussen de middag en het voordeel is dat je ook alvast wat groente binnen krijgt.
Helaas zijn ze niet echt geschikt voor kinderen, of het moet aan mijn kinderen liggen. 😉 Ze vinden er niets aan. Maar als moeder zijnde moet je jezelf natuurlijk ook af en toe even verwennen. Dat kan dus met deze heerlijke prosciutto lunch wrap. Waan jezelf even in het heerlijk zomerse Italië, bedenk zelf de zon, je ligbed en het zwembad erbij, en genieten maar!
Uiteraard is het wel belangrijk dat je gebruik maakt van een goede prosciutto, dus niet zomaar de eerste de beste van de supermarkt. Smaak is tenslotte erg belangrijk!
Wat heb je nodig?
1 large tortilla
100 gram prosciutto
groene pesto
klein zakje rucola sla
Hoe maak je het?
Doe de tortilla 30 seconden in de magnetron. Smeer deze vervolgens in met pesto. Leg hierop rijkelijk de plakjes prosciutto en strooi de rucola er overheen. Rol de tortilla vervolgens op (dan heet het opeens een wrap), en klaar is je wrap! Zelf snijd ik deze altijd nog even doormidden omdat dit een stukje makkelijker eten is, en dus ook minder geknoei.
Eventueel kan je er nog wat pijnboompitten en of parmezaanse kaas overheen strooien.
Buon Appetito!
Liefs Cin