Weer eens wat anders dan anders deze Italiaanse gehaktballen met citroensaus, maar wel super lekker! In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit totaal niet zuur. Door de kaas en bechamel worden de gehaktballetjes zelfs wat zacht en romig.
De Italiaanse gehaktballen zijn bijvoorbeeld lekker om bij een aardappels en groente maaltijd te eten, maar je kan ze ook prima als borrelhapje gebruiken. Maak de gehaktballen in dat geval iets kleiner, en probeer ze wel warm te houden.

Italiaanse gehaktballen met citroensaus
Heerlijke zachte en romige Italiaanse gehaktballen met citroensaus. Lekker bij de hoofdmaaltijd of als borrelhapje.
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels slagroom
- 1 scheutje worcestersaus
- sap van een halve citroen
- 1,5 theelepel paneermeel
- 1 klontje boter
- 4 eetlepels bechamel
Bechamel
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 500 milliliter melk
- eventueel zout naar smaak
Instructies
- Begin met de bechamel, smelt de boter in een pannetje. Roer hierna de bloem er goed doorheen en voeg vervolgens de melk toe. Breng dit al roerend aan de kook, en voeg wat zout naar smaak toe. Als het kookt zet je het vuur laag en laat je het pruttelen, roer af en toe goed door. Laat het minstens 20 minuten pruttelen, de bechamel mag niet meer naar bloem smaken.
- Ga nu verder met de gehaktballen.
- Meng het gehakt goed met de Parmezaanse kaas, worcestersaus en de bechamel. Kneed dit goed door. Maak er 8 ballen van en druk ze een beetje plat.
- Smelt een klontje boter in de pan en bak de gehaktballen op zo'n 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Vaak tussendoor draaien.
- Doe ondertussen de citroensap, slagroom en het paneermiddel in een pannetje en roer dit goed door. Breng dit al roerend aan de kook zodat de saus iets indikt.
- Serveer de gehaktballen en schenk de citroensaus er overheen.
hoeveel is 40 eetlepels slagroom ongeveer ? 🙂
Dat is een typfoutje geweest en had 4 eetlepels slagroom moeten zijn. 😉
Bedankt voor de oplettendheid!