Ja ik geef toe, vroeger aten wij aten wij tomatensalsa uit een potje, lekker makkelijk tenslotte. Tot ik op een dag meer tijd had en bedacht zelf een verse tomatensalsa te maken, sinds die keer hebben wij nooit meer tomatensalsa uit een potje gegeten. Dit recept voor Mexicaanse tomatensalsa is best snel klaar, een stuk gezonder dan uit een potje en hij smaakt net zo als de Mexicaanse tomatensalsa’s die wij ooit in Mexico aten. Onmisbaar bij vele Mexicaanse- en texmex gerechten, zoals de Quesadilla’s met kip maar ook lekker als dip bij bijvoorbeeld nacho’s.
In het onderstaande recept is, in verband met de kinderen, gebruikt gemaakt van een halve rode peper. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een hele rode peper te gebruiken.
Mexicaanse tomatensalsa
Ingrediënten
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 rode ui fijngesneden
- 1/2 rode peper zonder zaadlijsten
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel verse koriander
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar heen in een kom, en pureer dit vervolgens met de staafmixer.
- Makkelijker kan dus niet!