Instant pot gerechten Recepten

Hutspot met een twist

Weer eens wat anders dan gewone hutspot? Deze hutspot is super snel klaar en weer eens wat anders! Uiteraard is deze hutspot heel makkelijk klaar te maken in je instant pot, maar zo nodig kan je hem ook in een normale pan klaar maken.

Hutspot met een twist

Cin
Hutspot met shoarma uit de instant pot / CPE.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram Shoarmareepjes
  • 800 gram Kruimige aardappels
  • 1 kilo Hutspot groenten
  • 250 milliliter water
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Bak de shoarmareepjes samen met de uien aan in de binnenpan met een beetje olie. Zodra de shoarmareepjes gaat zijn, schep je deze samen met de uien uit je instant pot, houd de shoarmareepjes en uien even apart. Laat het kookvocht van de shoarmareepjes en uien in de binnenpan zitten.
  • Schenk vervolgen het water in de binnenpan, en leg de aardappels hierop. Doe de wortels in het stoommandje en leg het stoommandje op de aardappels. Doe de deksel dicht en stel je instant pot in op 7 minuten op steam (indien mogelijk op vegetarisch).
  • Schep vervolgens de wortels in een grote kom of pan (maar net waar je straks de hutspot in wilt stampen, uiteraard wil je niet dat je binnenpan kapot gaat). Giet de aardappels af, en voeg deze bij de wortels. Stamp de boel hierna goed fijn. Nu kan je de shoarmareepjes en de uien er door heen roeren.
  • Eetsmakelijk! Als je van iets pittiger houdt, kan je er eventueel nog wat paprikapoeder overheen strooien.
Trefwoord cpe, instant pot, Leids ontzet, snel, stamppot

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept