Herfst ovenschotel
Recepten

Herfst ovenschotel

Heerlijk, onverwachts aten beide kinderen niet mee! Dus daarom lekker makkelijk een ovenschotel gemaakt. Ik moet er wel eerlijk bijzeggen dat ik zo’n zakje gemengde groenten bij de grote bezorg supermarkt gekocht had om eens een keertje te testen, dus dat kwam nu heel mooi uit. Uiteraard kan je ook zelf de benodigde groenten kopen en snijden. Mocht je dit gerecht met het hele gezin willen eten, verdubbel dan gewoon de ingrediënten.
De herfst ovenschotel is erg makkelijk te maken en smaakt echt naar de herfst. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om seizoen groenten te eten. Mocht je binnenkort Halloween vieren, en dagen achter elkaar pompoen moeten eten vanwege het uithollen, dan is dit zeker een aanrader. Weer eens wat anders dan een standaard pompoensoep. 😉
Zelf heb ik dit keer gebruik gemaakt van varkenssaucijzen, maar uiteraard kan het met elke soort saucijs.
Voor deze herfst ovenschotel hoeft de knoflook niet gepeld te worden, dit is natuurlijk wel handig om te doen voordat je gaat eten.
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze herfst ovenschotel vinden! Wat ons betreft is hij een blijvertje.

Herfst ovenschotel

Herfst ovenschotel.

Cin
Heerlijke herfst ovenschotel met onder andere pompoen en zoete aardappel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 2 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram pompoen in blokjes gesneden
  • 200 gram zoete aardappel in blokjes gesneden
  • 200 gram gele wortel in blokjes gesneden
  • 2 saucijzen in stukken gesneden
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 5 teentjes knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de stukken saucijs even een paar minuutjes aan, zodat de zijkanten wat verkleurd zijn. Ze hoeven absoluut nog niet gaar te zijn!
  • Verdeel de pompoen, zoete aardappel en gele wortel in de ovenschaal.
  • Voeg de (olijf)olie en rozemarijn toe en meng dit goed met de groenten.
  • Verdeel de stukken saucijs hier vervolgens overheen, en verdeel hierna de knoflook tenen er overheen. De knoflook hoeft dus niet geschild te worden.
  • Zet de ovenschaal vervolgens voor zo'n 25 minuten in de oven.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gele wortel, herfst, oven, ovenschotel, pompoen, saucijzen, zoete aardappel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept