Pompoenrisotto
Instant pot gerechten

Pompoenrisotto uit de instant pot / CPE

Wat te doen met (te veel) pompoen? Vandaag dus een lekkere risotto. Deze risotto is vegetarisch, maar voor wat extra smaak kan je er wat chorizo aan toe voegen.
Door de oven wordt de pompoen heerlijk zacht, dus kan je deze makkelijk verwerken. In mijn recept verwijder ik de schil van de pompoen niet, deze is namelijk prima eetbaar en extra gezond omdat er veel vezels inzitten. Eet je de schil liever niet? Dan kan je deze uiteraard gewoon verwijderen.
Met een instant pot, CPE (crockpot express), Ninja foodi of andere multicooker met hoge druk functie is deze pompoenrisotto extra makkelijk te maken. Beschik je niet over zo’n multicooker? Dan kan je de risotto uiteraard ook in een normale pan klaar maken.
Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze pompoenrisotto uit de instant pot / CPE vinden!

Heb je liever een ander soort risotto? Check dan eens onze Boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE, Citroenrisotto uit de instant pot / CPE of zalm risotto.

Pompoenrisotto

Pompoenrisotto uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke pompoen risotto uit de instant pot, CPE of ninja foodi!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gr Pompoen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels salie gedroogd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gr risotto rijst
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 1500 ml water
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 chorizo optioneel!

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd de pompoen in blokjes van zo'n 2 cm en verwijder uiteraard de pitten. Meng de blokjes pompoen met de salie en olijfolie en doe deze vervolgens in een ovenschaal. Zet voor 25 minuten in de oven.
  • Als je chorizo wilt gebruiken, snijd deze dan in kleine plakjes, en snijd deze plakjes vervolgens weer door de helft. Bak de stukjes chorizo even aan. Dit kan uiteraard gewoon in je multicooker. Laat de chorizo vervolgens uitlekken op keukenpapier en leg deze even apart.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en pureer de helft van de pompoen, dit kan zowel met een staafmixer als met een goede blender. Leg de overige pompoenblokjes apart.
    Doe de risotto rijst, pompoen puree, knoflook, het water en het bouillonblokje in de multicooker. Zet deze op high pressure of op stand 'rice' voor 9 minuten, op quick release.
  • Zodra de multicooker klaar is kan je de pompoenblokjes en Parmezaanse kaas door de risotto heen roeren en de chorizo als je dit lekker vindt.
    Eet smakelijk!
Trefwoord pompoen, pompoenrisotto, risotto

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept