Ga terug
Pompoenrisotto

Pompoenrisotto uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke pompoen risotto uit de instant pot, CPE of ninja foodi!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 39 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gr Pompoen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels salie gedroogd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gr risotto rijst
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 1500 ml water
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1/2 chorizo optioneel!

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd de pompoen in blokjes van zo'n 2 cm en verwijder uiteraard de pitten. Meng de blokjes pompoen met de salie en olijfolie en doe deze vervolgens in een ovenschaal. Zet voor 25 minuten in de oven.
  • Als je chorizo wilt gebruiken, snijd deze dan in kleine plakjes, en snijd deze plakjes vervolgens weer door de helft. Bak de stukjes chorizo even aan. Dit kan uiteraard gewoon in je multicooker. Laat de chorizo vervolgens uitlekken op keukenpapier en leg deze even apart.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en pureer de helft van de pompoen, dit kan zowel met een staafmixer als met een goede blender. Leg de overige pompoenblokjes apart.
    Doe de risotto rijst, pompoen puree, knoflook, het water en het bouillonblokje in de multicooker. Zet deze op high pressure of op stand 'rice' voor 9 minuten, op quick release.
  • Zodra de multicooker klaar is kan je de pompoenblokjes en Parmezaanse kaas door de risotto heen roeren en de chorizo als je dit lekker vindt.
    Eet smakelijk!

Notities

Liever een ander soort risotto? Kijk eens bij onze Boerenkool risotto met chorizo uit de instant pot / CPE of Spinazie risotto met zalm uit de instant pot / CPE.
Trefwoord pompoen, pompoenrisotto, risotto