Snelle pulled chicken
Recepten

Snelle pulled chicken

Altijd lekker, snelle pulled chicken! Uiteraard heb je heel veel soorten, dit recept van snelle pulled chicken is gebaseerd op de Engelse versie, dus met smokey bbq saus. Zelf gebruik ik hiervoor smokey bbq saus van de real black jack van Remia, maar uiteraard kan je ook een ander merk nemen. (Nee we krijgen niets op deze site gesponsord, dus ik mag noemen wie ik wil 😉 ). Voor de extra smokey smaak, heb ik gebruik gemaakt van smoked paprikapoeder. Heb je dat nou niet in huis, gebruik dan wat extra ‘normale paprikapoeder’.
Zelf eten wij deze snelle pulled chicken het liefst op een versgebakken, hard broodje. Maar een dag later smaakt het ook heerlijk op een normale boterham. Zoals je op de foto kan zien hebben wij er ook leker coleslaw bij gedaan, zodat het geheel iets gezonder lijkt. Het recept voor coleslaw kan je hier vinden: Pulled pork uit de instant pot / CPE. Als je dit recept lekker vindt, dan is de pulled pork trouwens ook zeker weten een aanrader!
Voordeel van dit recept is dat de kinderen nooit zeuren bij het avondeten, en het is nog eens snel klaar. Dubbel voordeel dus.
Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden!

Snelle pulled chicken

Snelle pulled chicken

Cin
Snelle pulled chicken met bbq smaak, zo klaar uit je instant pot of CPE!
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 26 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Engels, Europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 grote kipfilets
  • 25o milliliter smokey bbq saus
  • 100 milliliter water
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 3 eetlepels donkere bastaardsuiker
  • 1/2 theelepel smoked paprikapoeder

Instructies
 

  • Leg de kipfilets onder in de pan.
  • Doe de overige ingrediënten samen in een kom en meng deze goed door elkaar heen tot een gladde saus.
  • Schenk de saus daarna over de kipfilets heen.
  • Zet de pan voor 25 minuten op stew / meat.
  • Maak het ventiel hierna direct open (quick release), en haal de kipfilets eruit. Leg de kipfilets op een bord en trek deze met 2 vorken uit elkaar (dus niet in de pan anders beschadig je de antiaanbaklaag!), trek de kipfilets net zo lang uit elkaar tot je alleen nog maar kleine langwerpige stukjes overhoudt.
  • Doe de stukjes kipfilet (nu pulled chicken geworden) weer terug in de pan en meng deze goed met de saus.
  • Nu kan je van de pulled chicken gaan genieten! Erg lekker op een broodje en met bijvoorbeeld coleslaw.

Notities

Het recept voor onze coleslaw kan je hier vinden: Pulled pork uit de instant pot / CPE
Trefwoord broodje pulled chicken, coleslaw, cpe, instant pot, kip, kipfilet, pulled chicken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept