Uiteraard kan je deze december witte chocolade cheesecake het hele jaar door eten, maar zorg dan wel dat je wat zakken kruidnoten bewaart. Zoals het een echte cheesecake betaamd, is hij zeer machtig, en super lekker! De combinatie met gezouten karamel als topping is echt heerlijk.
Ik heb expres er wat kwark doorheen gedaan, zodat de vulling net wat minder droog is. Je kunt de cheesecake het beste 1 dag van te voren maken, dan is hij extra lekker!
December cheesecake met gezouten karamel
Heerlijke cheesecake met speculaasbrokken, kruidnoten, witte chocola en een topping van gezouten karamel.
Ingrediënten
- 600 gram roomkaas
- 150 gram volle kwark
- 125 gram roomboter
- 375 gram speculaasbrokken
- 100 gram suiker
- 300 gram witte chocolade
- 3 eieren
- 125 gram kruidnoten
- gezouten karamel zie link hierboven voor dat recept
Instructies
- Vermaal de speculaasbrokken in de keukenmachine tot kruimels. Verhit de boter in een grote koekenpan. Als deze geheel is gesmolten roer je de speculaaskruimels er door heen. Schep dit mengsel in een (ingevette) taartvorm.
- Verwarm de oven nu tot 130 graden. Meng in een beslagkom de suiker met de roomkaas en kwark met de mixer tot een gladde massa. Daarna voeg je een voor een de eieren toe, je voegt het volgende ei pas toe als het vorige ei geheel is opgenomen in de massa.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Mix deze daarna door de massa heen. Schenk de massa op de bodem in de taartvorm. Verdeel hierna de kruidnoten over de taart heen en druk ze zachtjes iets naar onderen zodat ze net onder de oppervlakte van de taart liggen.
- Zet de taart hierna voor een uur in de oven, het midden mag nog een beetje zacht en wiebelig zijn. Laat de cheesecake hierna afkoelen en voor minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Schenk hierna de gezouten karamel over de taart heen.
Notities
Hier kan je het recept van de Gezouten karamel / salted caramel vinden.
Lekker taartje!