Pompoen quiche
Hoofdgerechten

Pompoen quiche

Het is weer herfst, dus er zijn weer overal lekkere pompoenen te koop! Of je hebt ze zelf in de tuin, dat kan natuurlijk ook. Wij hadden een flinke pompoen in de tuin, dus daar moest natuurlijk wat lekkers mee gemaakt worden. Omdat het buiten echt herfstweer is, heb ik gekozen voor een lekkere quiche, iets uit de oven geeft namelijk altijd zo’n warm gevoel.
Deze pompoen quiche is erg makkelijk te maken, maar smaakt verrassend lekker! Zelf had ik aan 6 plakjes bladerdeeg genoeg, dus nog 4 plakjes over waarmee de kinderen iets lekkers konden maken. Ik ben benieuwd wat jullie van deze pompoen quiche vinden!

Pompoen quiche

Pompoen quiche

Cin
Heerlijke pompoen quiche!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Equipment

  • Taart- of quiche vorm

Ingrediënten
  

  • 700 gram Pompoen in kleine stukken gesneden.
  • 2 rode uien in halve ringen gesneden.
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 varkens braadworsten in plakjes gesneden
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 2 theelepels oregano
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd ondertussen de pompoen in kleine stukken. Verwijder uiteraard de pitten en draden.
  • Doe de stukken pompoen in een kom en meng deze met de salie, oregano en de olijfolie.
  • Snij daarna de ui in halve ringen en de braadworsten in plakjes.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de bakvorm met de plakjes bladerdeeg, zowel de bodem als de randen. Prik met een vorm wat gaatjes in de bodem.
  • Leg de stukken pompoen op het bladerdeeg. Strooi vervolgens de rode ui en de stukken braadworst er over heen.
  • Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Trefwoord hartige taart, oven, pompoen, quiche

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept