pittige pinda kip instant pot CPE
Recepten

Pittige pinda kip uit de instant pot / CPE

In de tijd dat ik alleen nog maar een slowcooker had, maakte ik regelmatig pittige pinda kip uit de slowcooker, dit is een recept van www.plezierindekeuken.nl, echter hadden wij daar iets te weinig aan. Dus besloot ik het recept om te bouwen zodat het genoeg is voor 4 personen. Daarnaast heb ik de pittige pinda kip gelijk geschikt gemaakt voor in de instant pot / CPE, wij eten het vaak met nasi of rijst.
Let op, het recept is redelijk pittig, maar je kan uiteraard variëren met de hoeveelheid sambal. Gisteren hadden wij een vriendje van mijn zoon te eten (10 jaar oud) en hij zei ook dat het best pittig was, maar wel super lekker! Ook vertelde hij dat hij sowieso nog nooit zo iets gegeten had en dat hij dit soort gerechten wel vaker wilde eten. Een mooier compliment kon ik niet krijgen!

pittige pinda kip instant pot CPE

Pittige pinda kip uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke pittige pinda kip uit de instant pot / CPE. Simpel te maken, maar een groots effect! Heerlijk bij nasi of gewoon met rijst.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1,5 eetlepel gemberpoeder
  • 1,5 eetlepel korianderpoeder
  • 300 gram sperziebonen diepvries is het makkelijkste (niet ontdooien!)
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 6 eetlepels hete chilisaus
  • 3 theelepels sambal oelek flinke theelepels
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Bak de ui in een beetje olijfolie glazig (brown/ saute), voeg de knoflook toe. Schep vervolgens de gember en korianderpoeder er door en roer goed door.
  • Druk op cancel en leg de sperziebonen op het mengsel en vervolgens de kipfilet daar bovenop.
  • Meng de overige ingrediënten goed door elkaar heen in een kom, heel goed roeren zodat er geen klontjes van de pindakaas meer te vinden zijn. Giet dit mengsel vervolgens bij de overige ingrediënten. Weer even goed roeren, zodat alles onder de saus zit.
  • Zet vervolgens 15 minuten op stew (meat).Daarna kan je direct beginnen met eten of de pittige pinda kip nog even op de warmhoud stand laten staan.
Trefwoord aziatisch, instant pot, kip, pittige pinda kip instant pot

14 reacties

  1. 5 sterren
    Gisteravond gemaakt, ontzettend lekker! Twee theelepels sambal is voor mij wel de max, en ik heb de kip eerst even meegebakken met de ui. Verder het recept gevolgd. Heerlijk, nieuwe favoriet van mijn partner!

  2. 5 sterren
    Erg lekker, saus wordt niet te dik! Ik gebruikte een grote zak diepvriessperziebonen.
    Wij vinden dat hij nog wat meer pit mag hebben (ik had al extra sambal gedaan, maar mag nog wat meer hebben).

  3. Recept ziet er super uit. Ik heb over het woord ‘kom’ heen gelezen en alles lot in de InstantPot gedaan 🙈. Stom stom. Ik vroeg mij af welke functie ‘stew’ is op mijn instantpot. Is dat ‘Steam’ of moet ik zoeken naar iets anders? Alvast dank!

  4. Klinkt heerlijk! Ga ik ook proberen… ik vraag me alleen af waarom op de “stew” stand als er ook een “poultry” stand is. Heeft dit een reden of kan het ook op poultry?

  5. recept geprobeerd met high pressure, omdat ik geen stew heb. maar 2 keer de melding burn gekregen en toen maar in de pan gedaan. Wel lekker!

    1. Hopelijk smaakte het wel? Je zou inderdaad kunnen proberen om de volgende keer wat extra water toe te voegen. Let dan wel op dat de saus niet te dun wordt. Had je wel het ventiel gesloten?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept