300gramsperziebonendiepvries is het makkelijkste (niet ontdooien!)
6eetlepelsketjap manis
6eetlepelssesamolie
3eetlepelsgembersiroop
6eetlepelspindakaas
6eetlepelshete chilisaus
3theelepelssambal oelekflinke theelepels
300mlwater
2eetlepelsolijfolie
Instructions
Bak de ui in een beetje olijfolie glazig (brown/ saute), voeg de knoflook toe. Schep vervolgens de gember en korianderpoeder er door en roer goed door.
Druk op cancel en leg de sperziebonen op het mengsel en vervolgens de kipfilet daar bovenop.
Meng de overige ingrediënten goed door elkaar heen in een kom, heel goed roeren zodat er geen klontjes van de pindakaas meer te vinden zijn. Giet dit mengsel vervolgens bij de overige ingrediënten. Weer even goed roeren, zodat alles onder de saus zit.
Zet vervolgens 15 minuten op stew (meat).Daarna kan je direct beginnen met eten of de pittige pinda kip nog even op de warmhoud stand laten staan.
Trefwoord aziatisch, instant pot, kip, pittige pinda kip instant pot