Ga terug
pittige pinda kip instant pot CPE

Pittige pinda kip uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke pittige pinda kip uit de instant pot / CPE. Simpel te maken, maar een groots effect! Heerlijk bij nasi of gewoon met rijst.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingredients
  

  • 600 gram kipfilet of kippendijfilet
  • 2 uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1,5 eetlepel gemberpoeder
  • 1,5 eetlepel korianderpoeder
  • 300 gram sperziebonen diepvries is het makkelijkste (niet ontdooien!)
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 6 eetlepels hete chilisaus
  • 3 theelepels sambal oelek flinke theelepels
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions
 

  • Bak de ui in een beetje olijfolie glazig (brown/ saute), voeg de knoflook toe. Schep vervolgens de gember en korianderpoeder er door en roer goed door.
  • Druk op cancel en leg de sperziebonen op het mengsel en vervolgens de kipfilet daar bovenop.
  • Meng de overige ingrediënten goed door elkaar heen in een kom, heel goed roeren zodat er geen klontjes van de pindakaas meer te vinden zijn. Giet dit mengsel vervolgens bij de overige ingrediënten. Weer even goed roeren, zodat alles onder de saus zit.
  • Zet vervolgens 15 minuten op stew (meat).Daarna kan je direct beginnen met eten of de pittige pinda kip nog even op de warmhoud stand laten staan.
Trefwoord aziatisch, instant pot, kip, pittige pinda kip instant pot