Banaan curry uit de instant pot / CPE
Recepten

Banaan curry uit de instant pot / CPE

In een hoop landen kookt men regelmatig met fruit, echter is dat in Nederland nog niet echt ingeburgerd. Wie weet kan deze banaan curry uit de instant pot / CPE daar wel verandering in brengen?!
Normaal gesproken is banaan erg overheersend, maar in dit recept proef je de banaan maar heel subtiel. Weer eens een andere soort curry!
Wij aten deze curry met rijst, maar je kan hem ook prima met naan eten. Deze curry is niet pittig en af en toe zelfs wat zoetig, daardoor is hij erg geschikt voor kinderen.
Eet je liever vegetarisch? Geen probleem, laat dan de kipfilet weg, of vervang deze door kipstuckjes.
Mocht je nieuw zijn in de wereld van multicookers die ook onder hoge druk kunnen koken, dan is dit recept extra leuk, in deze banaan curry uit de instant pot / CPE worden namelijk meerdere soorten functies van je multicooker gebruikt. Zo ontdek je direct wat jouw apparaat allemaal kan, van bakken tot gebruikt maken van de verschillende hoge druk functies.
Heb je liever een andere curry met fruit? Probeer dan onze Mango kip curry uit de instant pot / CPE eens!
Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden!


Banaan curry uit de instant pot / CPE

Banaan curry uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke banaan curry, snel en makkelijk te maken in je instant pot of CPE
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Equipment

  • stoomrekje

Ingrediënten
  

  • 2 bananen in plakjes van 0,5 cm gesneden
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 200 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 volle theelepel garam masala
  • 1 theelepel dion mosterd
  • 200 milliliter water

Instructies
 

  • Giet het water op de bodem van je pan. Plaats hierop het stoomrekje en daarop de plakjes banaan. Zet voor 3 minuten op steam.
  • Haal hierna de plakjes banaan uit de instant pot en leg apart. Giet het water uit de instant pot.
  • Giet wat olie op de bodem en bak hierna de plakjes ui voor een paar minuten op brown / saute. Voeg hierna de teentjes uitgeperste knoflook toe en bak deze ook nog even mee.
  • Zodra de uien glazig zijn geworden druk je op cancel / warmhouden. Voeg hierna de overige ingrediënten, behalve de plakjes banaan, toe en roer dit goed door.
  • Voeg hierna de plakjes banaan toe (niet doorroeren) en zet voor 10 minuten op stew (indien de optie er is, vegetarisch).
  • Zodra de pot klaar is laat je direct de stoom ontsnappen (quick release). Open de pot voorzichtig, en roer alles even voorzichtig door (zodat de plakjes banaan intact blijven).
  • Nu kan je de curry opdienen, eetsmakelijk!

Notities

Liever een andere curry met fruit? Probeer onze Mango kip curry uit de instant pot / CPE eens!
Trefwoord banaan, banaan curry, bananen, curry

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept