Firecracker chicken uit de instant pot / CPE
Recepten

Firecracker chicken uit de instant pot / CPE

Firecracker chicken, al een tijdje een regelrechte hit in Amerika. Het schijnt dat de restaurantketen Wagamama er ooit mee begonnen is. De firecracker saus kan je trouwens voor nog veel meer ingrediënten dan alleen kip gebruiken. Zo is hij ook populair bij bijvoorbeeld zalm of als woksaus.
Voor de gene die nog nooit van firecracker chicken uit de instant pot / CPE hebben gehoord, het laat zich het beste beschrijven als een combinatie van zoet maar tegelijkertijd mega heet (als in pittig). Een erg vreemde, maar vooral lekkere combinatie. Wij eten dit recept met rijst en broccoli, maar je kan het uiteraard overal bij eten.
Let op, deze firecracker chicken uit de instant pot / CPE is echt heel pittig. Zelfs mijn oudste (die gerust vindaloo eet, een van de meest pittige curry’s) vond hem heet. Dus als je niet van heel erg heet houdt, dan zou ik willen adviseren om iets minder sriracha saus te gebruiken en dat vocht op te vullen met extra honing zodat je geen foodburn krijgt.
Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit gerecht vinden!

Firecracker chicken uit de instant pot / CPE

Firecracker chicken uit de instant pot / CPE

Cin
Firecracker chicken, kip in zoete maar pittige saus. Makkelijk te maken in de instant pot / CPE.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels maizena
  • 60 milliliter sriracha saus
  • 100 milliliter honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel water

Instructies
 

  • Meng de stukjes kipfilet met 3 eetlepels maïzena. Roer goed door zodat alle kipfilet bedekt is met maïzena.
  • Bak dit vervolgens enkele minuten aan op brown/ saute. Let op, alleen de buitenkant van de kipfilet hoeft wat verkleurd te zijn, de kipfilet hoeft absoluut nog niet gaar te zijn.
  • Merng ondertussen de sriracha, honing, sojasais en rijstazijn door elkaar in een kom.
  • Haal de stukjes kipfilet uit de pan, en maak de pan even goed schoon (er kunnen wat aangekoekte stukjes maïzena op de bodem liggen).
  • Schenk het mengsel met de sriracha in de pan en meng de stukjes kipfilet hier doorheen. Zet op high pressure voor 5 minuten.
  • Zodra het eind signaal klinkt maak je de pot open. Voeg nu de laatste eetlepel maïzena en de eetlepel water toe, zet op brown/ saute om de saus wat in te dikken. Blijf goed roeren. Na enkele minuten dikt de saus in en kan je de firecracker chicken serveren.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord firecracker, heet, kip, kipfilet, pittig, scherp, zoet

5 reacties

  1. Klinkt heerlijk, ik heb alleen geen crockpot maar een Ninja Foodi 500, is het toegevoegde vocht dan niet te weinig of kan ik dezelfde hoeveelheden aanhouden?

    1. Het zou genoeg vocht moeten zijn, mocht je toch een error krijgen van te weinig vocht, dan heel voorzichtig iets water erbij schenken.
      Maar bij zowel de instant pot, cpe en tefal is dit voldoende vocht.
      Ik ben benieuwd hoe het bij de ninja ging en hoe je de firecracker chicken vond smaken!

  2. 5 sterren
    Gisteren hebben we een Tefal multicooker gekocht en als eerste gerecht deze firecracker chicken geprobeerd. Ontzettend lekker!!! We deden het op een pistoletje met sla en komkommer. Gaan we zeker vaker maken, dankjewel voor dit recept😃

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept