Zalm limoen taartje
Cin
Dit heerlijk frisse, verassende zalm limoen taartje doet het altijd goed! Heerlijk fris in de zomer, maar ook weer eens wat anders dan de standaard voorgerechten met kerst.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
opstijven in de koelkast 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
- 200 gram gerookte zalm kleine, fijne snippers
- 10 milliliter olijfolie
- 1 eetlepel bieslook fijn gesneden
- 1/2 eetlepel bladpeterselie fijn gesneden
- 25 milliliter limoensap
- 2 theelepels geraspte limoenschil
- 1 theelepel geraspte mierikswortel flinke theelepel!
- 6 eetlepels crème fraîche
- peper naar smaak
Meng de zalm snippers met de bieslook en bladpeterselie. Voeg vervolgens 1 theelepel limoenschil, 15 ml limoensap en de olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar.
Voeg nu 2 eetlepels crème fraîche toe en meng dit weer goed door elkaar heen.
Verdeel het nu op de borden, voor een extra leuke opmaak kan je hiervoor eventueel garneerringen gebruiken. Laat het dan nog even opstijven in de koelkast, uiteraard even bedekken met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.
Maak nu van de overgebleven ingrediënten een lekkere frisse dip, door alles goed door elkaar heen te roeren. Leg de dip naast het zalm limoen taartje op de borden.
Trefwoord fris, gerookte zalm, kerst, limoen, verse kruiden, zalm