Ga terug
Snelle Tikka masala

Snelle Tikka masala

Cin
Heb je haast? Probeer dan dit super snelle Tikka masala recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 60 gram erwten diepvries
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olie

Voor de saus

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk 400 gram
  • 1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma

Instructies
 

  • Schenk de olie in de binnenpan en laat deze warm worden. Voeg daarna de ui toe en bak deze aan op brown.
  • Meng ondertussen de kip met de kruiden en Griekse yoghurt en laat dit even staan.
  • Zodra de ui glazig wordt, pers je de teentjes knoflook er boven uit.
  • Zet op warmhouden en voeg het kip mengsel toe.
  • Voeg hierna de ingrediënten voor de saus toe en roer dit goed door.
  • Zet op stew/ soup op stand meat voor 10 minuten.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord cpe, curry, Indiaas, instant pot, tikka masala