Snelle Tikka masala
Cin
Heb je haast? Probeer dan dit super snelle Tikka masala recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
- 300 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 60 gram erwten diepvries
- 100 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olie
Voor de saus
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kokosmelk 400 gram
- 1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
Schenk de olie in de binnenpan en laat deze warm worden. Voeg daarna de ui toe en bak deze aan op brown.
Meng ondertussen de kip met de kruiden en Griekse yoghurt en laat dit even staan.
Zodra de ui glazig wordt, pers je de teentjes knoflook er boven uit.
Zet op warmhouden en voeg het kip mengsel toe.
Voeg hierna de ingrediënten voor de saus toe en roer dit goed door.
Zet op stew/ soup op stand meat voor 10 minuten.
Eetsmakelijk!
Trefwoord cpe, curry, Indiaas, instant pot, tikka masala