Quesadilla's met kip
Recepten

Quesadilla’s met kip uit de instant pot / CPE

Quesadilla’s, een Mexicaanse tosti als avondeten, welk kind wil dat nu niet? Maar je kan de quesadilla’s ook prima als lunch eten. Lekker snel klaar met behulp van de instant pot / CPE!
Als je quesadilla uit het Spaans vertaald, betekent dit letterlijk kaasding.

Deze quesadilla’s zijn met kip belegd, maar je kan ze ook met gehakt en juist vegetarisch beleggen, met quesadilla’s kan je namelijk alle kanten op! Zo zijn ze ook ideaal om stiekem wat extra groenten in te verwerken, of groenten die je kind normaal niet lust. 😉

In het onderstaande recept wordt gebruikt gemaakt van pressure cooking, maar je kan de kip ook gewoon 25 minuten in bouillon op het vuur laten koken en dan de rest van het recept volgen.

Quesadilla's met kip

Quesadilla’s met kip uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke quesadilla's met pulled chicken uit de instant pot / CPE. Lekker als avondeten, lunch of tussendoortje.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

Voor de pulled chicken

  • 400 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 500 milliliter water
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Verdere vulling

  • 8 tortilla's large
  • 1 bosje bosuien in ringetjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander fijn gesneden
  • 250 gram geraspte kaas meer mag altijd!
  • Mexicaanse tomatensalsa zie link

Instructies
 

  • Doe de kipfilet, samen met het water in de binnenpan en zet deze 15 minuten op stew (meat). Maak ondertussen de Mexicaanse tomatensalsa.
  • Zodra de kip klaar is giet je deze af en doe je de kipfilet in een kom. Meng de kip nu goed met de kruiden. Pak nu 2 vorken en trek de kip uit elkaar, je zou nu een soort pulled chicken moeten krijgen.
  • Pak een tortilla, en beleg deze voor de helft met de Mexicaanse tomatensalsa, leg wat pulled chicken erop. Strooi hierop wat ringetjes bosui en stukjes koriander. Doe hier vervolgens een dikke laag geraspte kaas op. Vouw de tortilla nu dubbel.
  • Doe wat olie in de koekenpan en leg de tortilla hierin, als deze aan de onderkant goudbruin is gebakken (en wat hard), draai je deze om.Zodra ook de onderkant goudbruin is kan je de tortilla serveren. Zelf snijd ik deze altijd nog even door de midden omdat dit een stuk makkelijker eten is.

Notities

Onze Mexicaanse tomatensalsa vind je hier.
Trefwoord kaas, kip, mexicaans, pulled chicken, quesadilla, quesadilla’s, tortilla

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept