Patatas bravas
Heerlijke patatas bravas, erg lekker met aioli of bravas saus. Lekker bij het hoofdgerecht, als lunch en natuurlijk als tapas.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch, tapas
Keuken Spaans
Porties 4 porties
calorieën 1 kcal
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- 3 tenen knoflook uitgeperst
- 2 theelepels rozemarijn
- 2,5 theelepels gerookte paprikapoeder la chinata
- 1 theelepel chilipoeder
- 4 eetlepels olijfolie
Boen de aardappels schoon en snijd ze in parten. (schillen is dus niet nodig, mag wel als je dat prettiger vindt).
Meng de overige ingrediënten goed in een kommetje, zodat er een rode substantie ontstaat.
Meng deze rode substantie vervolgens goed met de aardappel partjes zodat ze allemaal aan alle kanten rood zien.
Bak de patatas bravas voor zo'n 25 minuten op 200 graden in de oven of de airfryer. In het geval van de airfryer tussendoor even een keertje goed schudden.
Trefwoord aioli, Bravas, bravas saus, oven, Patatas, Patatas bravas, Spaans, Zomers