Pad Thai
Recepten

Pad Thai

Niemand kan naar Thailand zonder Pad Thai te hebben gegeten, misschien wel het bekendste gerecht van heel Thailand!
Maar wist je dat Pad Thai heel makkelijk zelf klaar te maken is? En uiteraard is dit super milde gerecht ook erg geschikt voor kinderen. Het feit dat ze er ook nog eens pinda’s bij mogen eten, maakt dit gerecht echt tot een feestje.
Officieel maak je Pad Thai met rijst noedels, maar helaas had ik deze niet meer in huis, echter is Pad Thai ook heerlijk met wok noedels. 😉
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Pad Thai

Pad Thai

Cin
Heerlijke Pad Thai, eten met pinda's extra leuk voor kinderen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Porties 3 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 bosje bosui in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel ketchup
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 200 gram taugé
  • 2 eieren
  • 1 zakje pinda's ongezouten
  • 1 snufje chilipoeder
  • 225 gram rijstnoedels of wok noedels
  • 2 eetlepels wok olie
  • 1 bosje verse koriander optioneel

Instructies
 

  • Bereid de rijstnoedels of wok noedels volgens de verpakking.
  • Verhit de wok olie in een wok of andere pan. Zodra de olie goed warm is voeg je de uien en knoflook toe.
  • Kluts ondertussen in een kom de eieren goed door elkaar.
  • Zodra de uien wat glazig beginnen te worden voeg je de kipfilet toe.
  • Meng ondertussen in een kom de pindakaas, sojasaus, vissaus, ketchup, limoensap, water en de chilipoeder door elkaar heen.
  • Zodra de kipfilet klaar is schuif je deze naar een zijkant van de wok. Schenk de geklutste eieren in het lege gedeelte van de wok, en roer deze rustig door elkaar heen zodat je een roerei krijgt.
  • Schep de noedels en de taugé in de wok, en schenk daarna het pindakaasmengel erbij.
  • Roer alles allemaal goed door elkaar heen en verwarm nog een minuutje.
  • Verdeel over de borden, strooi naar smaak de pinda's, eventueel koriander en ringetjes bosui er overheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Pad Thai, Pinda’s, thais

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept