Mosselen uit de instant pot / CPE
Recepten

Mosselen uit de instant pot / CPE

Mosselen, heerlijk, ik kan er geen genoeg van krijgen! Normaal duurt het even eer ze klaar zijn aangezien ik ze altijd een aantal keren door liet koken. Maar nu met de instant pot gaat het gelukkig een stuk sneller. En ik vind er meer smaak aan zitten. In dit recept voor mosselen uit de instant pot / CPE gebruik je namelijk maar heel weinig extra water. De mosselen vullen zich tijdens het schoonmaken met water, als de instant pot warm wordt gaan de mosselen open en dan valt het water dat ze in zich hadden ook weer op de bodem. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn dat de boel gaat aanbranden.
Normaal gesproken ben ik niet van de zakjes en pakjes, maar voor mosselen maak ik dus een uitzondering.
Het enige nadeel van dit recept van mosselen uit de instant pot / CPE is dat er maar 2 kilo tegelijkertijd in de pot gaat, normaal eten wij 4 kilo. Dus daarom maar het recept in tweeën gehakt, en de 2e helft in de pot gedaan tijdens het eten van de eerste helft, dat ging ook prima.
Ik ben benieuwd wat jullie van deze mosselen vinden!

Mosselen uit de instant pot / CPE

Mosselen uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke Zeeuwse mosselen uit de instant pot / CPE.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 13 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees, Hollands, Nederlands
Porties 2 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen
  • 200 gram mosselgroenten
  • 1 zakje mosselkruiden
  • 50 milliliter water of wijn

Instructies
 

  • Maak de mosselen schoon en haal de dode mosselen eruit.
  • Doe alle ingrediënten in de pot en zet voor 3 minuten op steam.
  • Eet smakelijk!
Trefwoord cpe, instant pot, Mosselen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept