Ga terug
Mango kip curry uit de instant pot / CPE

Mango kip curry uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijk frisse Indiase curry met kip en mango. Erg lekker met naan of gewoon rijst. Snel klaar uit je instant pot of CPE!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen
calorieën 1 kcal

Ingredients
  

  • 400 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1,5 theelepel gemalen komijn
  • 3 theelepels garam masala
  • 2 theelepels cayennepoeder
  • 3 theelepels kurkuma
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels volle griekse yoghurt echt hele flinke eetlepels!
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 400 milliliter kokosmelk geen light versie!
  • 250 gram mango diepvries, uiteraard eerst laten ontdooien.

Instructions
 

  • Marineer de kipfilet met de gember, komijn, cayenne, 2 theelepels garam masala, 2 theelepels kurkuma, geperste knoflook en de Griekse yoghurt. Hoe langer je de kipfilet in de marinade laat staan, hoe meer de smaak erin trekt, maar als je haast hebt zijn 5 minuten ook voldoende.
  • Doe de gemarineerde kipfilet in de pan en voeg de kokosmelk samen met de rest van de kruiden toe. Goed door roeren.
  • Zet 12 minuten op stew (meat).
  • Pureer ondertussen de mango zodat er geen stukjes meer overblijven.
  • Zodra de 12 minuten voorbij zijn, voeg je de mango puree toe, goed doorroeren en direct opdienen.
Trefwoord curry, curry cpe, curry instant pot, fruit, Indiaas, mango, mango chicken curry, mango kip curry