Limoncello, ik ben er dol op! Vooral op de home made limoncello van de citroenen uit de tuin van mijn ouders. Maar limoncello uit de winkel gaat er ook goed in. Daarnaast ben ik dol op ijs. Dus bedacht ik dat deze twee dingen prima samen kunnen. Limoncello ijs! Enig nadeel is dat je er van blijft eten. Tenminste ik wel, en iedereen die hier komt proeven ook.
Dit limoncello ijs is ook nog eens super makkelijk te maken, dus super handig op een drukke dag, of een zomerse dag waarop iedere vorm van inspanning eigenlijk al te veel is.
Omdat de alcohol niet verdampt, is dit ijs niet geschikt voor kinderen.
Heb je geen zelfvriezende ijsmachine? Geen probleem, ook zonder kan je dit ijs maken. Heb je een ijsmachine met koelelement, leg dit koelelement dan ruim op tijd in de vriezer, ook kan het zijn dat het iets langer duurt eer het ijs klaar is. Heb je helemaal geen ijsmachine? Schep het mengsel dan in een grote bak en leg het in de vriezer, roer het na een half uur goed door, doe dit zo’n 4 keer en laat het ijs daarna minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Limoncello ijs
Equipment
- zelfvriezende ijsmachine
Ingrediënten
- 500 gram Griekse yoghurt
- 150 milliliter Limoncello
- 397 gram Gecondenseerde melk 1 blikje dus
Instructies
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom.
- Schenk het mengsel in de ijsmachine en zet deze op 50 minuten.
- Eetsmakelijk! Indien je het ijs nog wat te zacht vindt, dan kun je dit eventueel nog even een paar minuten in de vriezer bewaren.