Ga terug
kofta uit de instant pot CPE

Kofta uit de instant pot / CPE

Cin
Heerlijke kofta, zonder zakjes en pakjes, uit de instant pot / CPE. Dus en gezond en snel klaar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks, Mediterraan, zuid europees
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram gehakt
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 courgette klein gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 theelepels rietsuiker
  • 4 eetlepels gemalen komijn
  • 4 theelepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 4 theelepels gemalen laurier
  • 4 eetlepels oregano
  • 4 theelepels kaneel
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • 150 milliliter water

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de helft van de kruiden (de knoflookpoeder hoort hier ook bij) en laat dit zo lang mogelijk intrekken (het liefst de hele nacht). Uiteraard even in de koelkast bewaren.
  • Maak er vervolgens gehaktballetjes van met zo’n 2 á 3 cm doorsnee.
  • Doe de overige ingrediënten in de binnenpan, en meng dit goed.
  • Voeg hierna de gehaktballetjes toe en roer deze voorzichtig door de saus heen. Zorg dat de gehaktballetjes volledig met de saus bedekt zijn.
  • Zet vervolgens 20 minuten op stew (meat).
Trefwoord cpe, gehaktballen, instant pot, Kofta, tomatensaus