Hoofdgerechten Recepten

Kipgehaktballetjes met basilicum

Kipgehaktballetjes met basilicum is een super snel, lekker, makkelijk en kindvriendelijk recept, wat wil je nog meer? Door de basilicumblaadjes ziet het er ook nog eens er interessant uit, en ze geven nog eens een heerlijk verrassende smaak aan het gerecht.
Bovendien vinden kinderen dit erg interessant en erg lekker. Daarnaast zijn sperziebonen een soort groente die de meeste kinderen wel lusten.

Kipgehaktballetjes met basilicum

Cin
Heerlijke kipgehaktballetjes met basilicum, weer eens wat anders op tafel en erg lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gram kipgehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 chilipeper (of meer naar smaak) zaadlijsters verwijderd, fijngesneden
  • 6 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 kopje paneermiddel
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
  • 250 gram woknoedels
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • Meng de knoflook, chilipeper en het paneermiddel met het kipgehakt. Draai er kleine balletjes van zo'n 2 á 3 cm doorsnee van.
  • Bak de kipgehaktballetjes in de olie goudbruin. Kook ondertussen de sperziebonen en de noedels beetgaar.
  • Roer de vissaus, sojasaus en suiker in een kom door elkaar totdat de suiker volledig is opgelost. Als de kipgehaktballetjes goudbruin zijn, voeg je dit sausje, de sperziebonen en de noedels toe.
  • Roer dit goed door elkaar en verwarm het geheel nog heel eventjes. Verdeel dit vervolgens over de borden en strooi de verse blaadjes basilicum erover heen.
Trefwoord aziatisch, basilicum, fris, gehaktballen, kip, noedels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept