Italiaanse gehaktballen met citroensaus
Cin
Heerlijke zachte en romige Italiaanse gehaktballen met citroensaus. Lekker bij de hoofdmaaltijd of als borrelhapje.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
- 500 gram gehakt
- 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 4 eetlepels slagroom
- 1 scheutje worcestersaus
- sap van een halve citroen
- 1,5 theelepel paneermeel
- 1 klontje boter
- 4 eetlepels bechamel
Bechamel
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 500 milliliter melk
- eventueel zout naar smaak
Begin met de bechamel, smelt de boter in een pannetje. Roer hierna de bloem er goed doorheen en voeg vervolgens de melk toe. Breng dit al roerend aan de kook, en voeg wat zout naar smaak toe. Als het kookt zet je het vuur laag en laat je het pruttelen, roer af en toe goed door. Laat het minstens 20 minuten pruttelen, de bechamel mag niet meer naar bloem smaken.
Ga nu verder met de gehaktballen.
Meng het gehakt goed met de Parmezaanse kaas, worcestersaus en de bechamel. Kneed dit goed door. Maak er 8 ballen van en druk ze een beetje plat.
Smelt een klontje boter in de pan en bak de gehaktballen op zo'n 15 minuten gaar op middelhoog vuur. Vaak tussendoor draaien.
Doe ondertussen de citroensap, slagroom en het paneermiddel in een pannetje en roer dit goed door. Breng dit al roerend aan de kook zodat de saus iets indikt.
Serveer de gehaktballen en schenk de citroensaus er overheen.
Trefwoord citroen, citroensaus, gehaktballen, gehaktballetjes, italiaans