Boerenkool quiche met pittige kip
Cin
Heerlijke boerenkool quiche met pittige kip, weer eens iets anders dan stamppot!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Europees, Hollands
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal
- 300 gram boerenkool
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram kipfilet in stukjes gesneden
- 6 plakjes bladerdeeg
- 2 theelepels sambal oelek liever pittiger? Voeg dan wat extra sambal toe.
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 4 eieren
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 100 gram geraspte kaas
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden.
In het geval van verse boerenkool, haal de bladeren van de stengels en snijd deze fijn, of laat de keukenmachine dat doen.Als je een multicooker hebt met hoge druk functie, dan doe je 300 ml water in de pan, de boerenkool in een stoommandje en zet je hem voor 3 minuten op high pressure, quick release.Heb je niet zo´n apparaat? Dan kan je de boerenkool ook even 10 minuten koken. Snijd de knoflook fijn en bak deze goed aan. Doe vervolgens de stukjes kipfilet erbij met 2 theelepels sambal. Meng dit goed door elkaar heen en bak de kipfilet gaar.
Vet de bakvorm goed in en bekleed de bodem en zijkanten met de plakjes bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel hier op. Verspreid de kipfilet daar overheen. Laat de boerenkool goed uitlekken en leg deze op de kipfilet. Leg de halve ringen rode ui hier vervolgens weer op.
Meng ondertussen de eieren met de Griekse yoghurt, paprikapoeder, knoflookpoeder en 30 gram geraspte kaas goed door elkaar heen. Giet dit vervolgens over de quiche heen.Verdeel hierna de rest van de geraspte kaas over de quiche heen. Zet de quiche 30 minuten in de oven.Eet smakelijk!
Trefwoord boerenkool, boerenkool cpe, boerenkool instant pot, boerenkool quiche, boerenkoolquiche, pittige kip, quiche, sambal kip