Het bramen seizoen is weer in volle gang! Zelf hebben wij ook een braamstruik in de tuin, dus we kunnen elke dag genieten van de bramen. Maar op den duur wil je ook een keertje wat anders dan losse bramen eten. Daarom heb ik deze heerlijke bramencake gemaakt. Deze bramencake is op basis van Griekse yoghurt, dus daarom net iets frisser, echter nog steeds niet goed voor je dieet. 😉 Maar goed fruit van het seizoen eten, dat is altijd goed toch?!
Mocht je geen braamstruik in je tuin hebben, loop dan eens de polder in, de kans is groot dat je langs het pad ook braamstruiken tegen komt, dus lekker plukken en genieten!
Deze bramencake is in elk geval goedgekeurd door de kinderen, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Bramencake.
Ingrediënten
- 1 zakje vanillesuiker
- 330 gram kristalsuiker
- 350 gram Griekse yoghurt
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- 100 gram bramen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix alle ingrediënten behalve de bramen door elkaar tot een luchtige massa.
- Schep hierna de bramen er door heen.
- Vet de bakvorm in.
- Schenk het mengsel in de bakvorm en zet voor 1 uur in de oven.
- Eetsmakelijk! Let op de bramen, blijven nog iets langer warm dan de rest van de cake, dus niet je mond verbranden.