Vanaf vandaag (27 september) tot en met 3 oktober is het weer de bewuste visweek. Uiteraard staat duurzame visvangst hier centraal. Een hoop supermarkten en viswinkels werken hier aan mee. Dus tijd voor een lekker gerecht met duurzame vis! Je kan duurzame vis herkennen aan het ASC kenmerk (duurzaam gekweekte vis) of MSC kenmerk (duurzaam wild gevangen vis). Zowel Noorse als Schotse zalm behoren tot de duurzame vissoorten, en laten mijn kinderen nou net eens dol zijn op zalm!
Echter is het bij ons op maandag altijd spitsdag, hele dag werken, kinderen BSO, na het eten sporten etc, dus veel tijd om te koken is er niet.
Daarom is deze zalm risotto uit de instant pot / CPE ideaal, lekker snel klaar terwijl je tussendoor alvast de tafel kan dekken, of even bij kan komen op de bank. In dit recept voor zalm risotto uit de instant pot / CPE maak ik gebruik van verse sinaasappel tijm (leve de kruiden in de tuin), maar uiteraard kan je ook gebruik maken van gewone of wilde tijm, roer dan voor het mooie nog even een halve eetlepel sinaasappelsap door de risotto heen.
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!
Zalm risotto uit de instant pot / CPE
Ingrediënten
- 400 gram zalmfilet in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden
- 1 courgette fijn gesneden
- 2 rode uien fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook geperst
- 3 theelepels gedroogde dille
- 2 takjes sinaasappel tijm gewone of wilde tijm kan ook prima
- 1 eetlepel citroensap
- 400 gram risotto rijst
- 1,5 liter visbouillon
- 75 gram gerookte zalm gesnipperd
- 1 klontje (room)boter
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de gerookte zalm, klontje boter en 1 theelepel dille in de pot en roer dit goed door elkaar heen.
- Zet op stand rijst (rice) voor 9 minuten.
- Zodra je de piep hoort, laat je voorzichtig de stoom ontsnappen.
- Roer hierna de overige ingrediënten door de risotto heen.
- Eetsmakelijk!