Rendang daging is een bekend Indonesisch gerecht. Rundvlees dat lichtpittig is, maar tegelijkertijd ook wat zoet door de kokosmelk.
Mijn zoon vindt het heerlijk! Echter vindt mijn dochter het te pittig, dus dit gerecht is niet voor elk kind geschikt. Kan jouw kind wel tegen wat pittiger eten? Dan is deze rendang daging uit de instant pot / CPE een echte aanrader!
Voordeel is dat deze relatief snel klaar is, maar wel vol van smaak blijft
Wij aten de rendang daging met nasi, maar uiteraard kan je erbij eten wat je wilt.
Rendang daging uit de instant pot / CPE
Heerlijk Indonesisch stoofvlees, snel klaar uit je instant pot of CPE!
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 cm gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd
- 1 theelepel koriander poeder
- 1 theelepel gemalen komijnpoeder
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel ketjap
- 1 kilo rundvlees in blokjes gesneden
- 400 milliliter kokosmelk
- 1 sereh stengel (citroengras) gekneusd
Instructies
- Maal de uien, gember, knoflook, rode peper, komijn, koriander, laos, sambal, kurkuma en ketjap met de staafmixer tot een boemboe (fijne pasta).
- Doe het rundvlees in de binnenpan, zet op brown en schroei het rundvlees aan alle kanten dicht.
- Voeg de boemboe toe en verhit nog 2 minuten.
- Druk op cancel en schenk de kokosmelk erbij. Roer dit goed door.
- Leg hierna de stengel sereh in de saus.
- Zet voor 40 minuten op meat/ stew.
- Eetsmakelijk!
Dit is een fantastisch recept, zeer smakelijk, hebben dit gegeten met nasi. Aanrader, ik proef de smaak nu een half uur na de maaltijd nog.
Ik heb dit recept bereid met de Instant pot. De smaak was goed, alleen het resultaat bevat veel vocht. Is 400 ml kokosmelk niet teveel?
Heb je misschien light kokosmelk gebruikt? Dat kan namelijk ook schelen. En anders inderdaad de volgende keer proberen om te kijken of het beter gaat met minder kokosmelk.