Worteltaart, iedereen denkt gelijk aan carrot cake of aan een mopje, echter is deze hartige worteltaart juist geschikt als diner! De combinatie van het gehakt, de wortels en het mengsel met de griekse yoghurt geven de hartige worteltaart een verrassend heerlijk zoete en tegelijkertijd frisse smaak. En daardoor is deze hartige worteltaart erg geschikt voor kinderen.
Voordeel is ook nog eens dat je ruimschoots aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten komt. 😉
Schrik niet van de waslijst met ingrediënten, de meeste heb je waarschijnlijk al standaard in je keukenkastje staan.
Hartige Worteltaart
Hartige Worteltaart, erg lekker en makkelijk te maken!
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg ontdooid
- 500 gram gehakt
- 800 gram winterpeen fijn gemalen
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 120 gram geraspte kaas
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel versgemalen peper
- 250 gram griekse yoghurt
- 1 ei
- 2 theelepels bieslook fijn gesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snufje cayennepeper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de ui samen met de knoflook glazig.
- Voeg daarna het gehakt toe en rul dit bruin. Bekleed in de tussentijd de springvorm met de plakjes bladerdeeg.
- Schep het gehakt mengsel daarna in de springvorm.
- Bak de geraspte winterpenen in een pan met wat olie.
- Voeg na 1 minuut de koriander, gember en versgemalen peper toe. Schep dit goed door.
- Meng ondertussen in een kom de griekse yoghurt met het ei, de bieslook, paprikapoeder en de cayenne peper.
- Schep het mengsel van de winterpenen na ongeveer 5 minuten bakken in de pan op het gehakt mengsel in de springvorm. Schep daar vervolgens het mengsel van de griekse yoghurt op, en zorg dat dit overal een beetje naar beneden sijpelt.
- Strooi de geraspte kaas hier overheen.
- Zet de taart voor 30 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!
Notities
Heb je wat bladerdeeg over? Maak er dan deze heerlijke Bladerdeeghapjes met ei of Appelflappen van!
Lekkere en gezonde maaltijd