Toad in the hole, oftewel pad in het gat. In Nederland een nog wat onbekend gerecht, maar in Engeland het lievelingseten van menig kind!
Toad in the hole, het klinkt (net als zoveel Engelse gerechten) wel wat apart. Toad in the hole heeft zijn naam te danken aan het feit dat het net lijkt alsof de braadworsten padden zijn die vanuit een moddergat omhoog kijken. Tja met wat fantasie kan je dat er inderdaad inzien.
Voordeel van Toad in the hole vind ik, is dat je er stiekem wat extra groenten in kan verstoppen. Dit keer heb ik voor erwten gekozen (mijn dochter ‘lust’ die niet, maar proeft ze zo ook niet 😉 ). Uiteraard kan je er ook andere soorten groenten in verstoppen. Als je voor iets grotere groenten gaat dan zou ik die eerst even pureren met de staafmixer voordat je deze door het beslag heen roert.
Toad in the hole
Ingrediënten
- 6 varkensbraadworsten
- 2 rode uien in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 3 eieren
- 275 milliliter melk
- 1 eetlepel mosterd
- 170 gram bloem
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 40 gram diepvries erwten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bak de varkensbraadworsten samen met de ringen rode ui en de fijngesneden knoflook aan op middelhoog vuur. Zorg dat de braadworsten rondom wat verkleurd zijn, ze hoeven nog niet gaar te zijn.
- Meng ondertussen de melk, bloem, mosterd en eieren tot een beslag.
- Roer hierna de rozemarijn en de erwten door het beslag.
- Leg de braadworsten met de rode ui en de knoflook in een ovenschaal en giet het beslag hier overheen.
- Zet de ovenschaal voor zon 30 minuten in de oven.
- Het beslag van de toad in the hole komt wat omhoog, zodra het beslag goudbruin is, is de toad in the hole klaar.