Chinese sinaasappel kip
Recepten

Chinese sinaasappel kip met rijst

Chinese sinaasappel kip (ook wel Chun Pei Gai Pan genoemd) met rijst uit de instant pot / CPE. Super lekker en makkelijk, maar wel even een dingetje. Je moet hier namelijk gebruik maken van de pot in pot methode. Deze methode staat in het recept beschreven. Zelf gebruik ik hiervoor een roestvrijstalen kom van ikea. Pas wel echt op bij het eruit halen, de kom is echt bloedheet! Ik heb gebruik gemaakt van witte rijst, maar uiteraard kan je elke soort rijst nemen, net wat je lekker vindt.
De pot in pot methode is ook geschikt voor andere gerechten, zo kan je deze ook gebruiken bij pasta. Ideaal voor kinderen die de saus niet gemengd met de pasta lusten.
Dit recept is verder lekker makkelijk te maken, en nog eens snel klaar. In Amerika kan je dit gerecht in bijna elk Chinees restaurant eten, maar in Nederland is het minder bekend. Het gerecht is absoluut niet pittig, en daardoor ook geschikt voor kinderen. Wel moet je van sinaasappel houden, want ondanks het feit dat er maar gebruik gemaakt wordt van 1 sinaasappel, proef je deze wel duidelijk terug, maar het is absoluut niet overheersend.
Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze Chinese sinaasappel kip met rijst vinden, en hoe je de pot in pot methode vond? Of had je deze al eerder gebruikt?

Chinese sinaasappel kip

Chinese sinaasappel kip met rijst

Cin
Heerlijke Chinese sinaasappel kip (Chun Pei Gai Pan) met rijst uit de instant pot / CPE.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 19 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, aziatisch, Chinese
Porties 4 personen
calorieën 1 kcal

Equipment

  • 1 warmtebestendige kom
  • 1 stoomrekje

Ingrediënten
  

Sinaasappel kip

  • 1 pers sinaasappel zowel de rasp als de sap
  • 2 kipfilets in stukjes gesneden
  • 50 gram donkere bastaard suiker
  • 50 milliliter soyasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder

Rijst

  • 400 gram witte rijst
  • 650 milliliter water

Instructies
 

  • Bak de stukjes kipfilet even aan op saute/ brown. Ze hoeven absoluut nog niet gaar te zijn, als de zijkanten iets verkleurd zijn is dit voldoende.
  • Roer ondertussen de overige ingrediënten voor de sinaasappel kip in een kom door elkaar heen.
  • Giet dit over de kipfilet en zorg dat de saus goed verdeeld is.
  • Plaats een stoomrekje over de kipfilet met saus, zorg dat deze recht staat (soms moet je even wat stukjes kipfilet verplaatsen zodat het rekje recht kan staan).
  • Vul een de hitte bestendige kom met de rijst en giet het water er over heen. Roer dit even door zodat het water goed verdeeld is tussen de rijst.
  • Plaats de hitte bestendige kom op het stoomrekje.
  • Zet voor 9 minuten op rice (of medium HP). Zodra het eindsignaal klinkt moet je de stoom direct laten ontsnappen (quick release).
  • Haal daarna voorzichtig de kom met rijst uit de pan, hierna het stoomrekje en vervolgens kan je de kipfilet opscheppen. Let op, de kom met rijst is echt heel warm!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord cpe, instant pot, kip, kipfilet, rijst, sinaasappel

Liever koken met een ander soort vrucht? Probeer onze Banaan curry uit de instant pot / CPE of Arroz a la cubana uit de instant pot / CPE eens!

2 reacties

    1. Klopt, bij de ninja heb je deze stand inderdaad niet. Bij de ninja zou ik high pressure, Quick release, 9 minuten aanhouden.
      De sperziebonen dan wel apart, want anders worden deze wel erg zacht. 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept